maanantai 11. kesäkuuta 2012

Turvantalon varustetaso paranee päivä päivältä

Turvantalo siirtyi Lammin Turvantalo Oy:n ja Hämeenlinnan kaupungin välisellä kaupalla yhtiön omistukseen 1.2.2012 lukien. Tämän jälkeen talossa on tapahtunut paljon.

Timo Virtanen, Matti Siivonen ja Tarja Mattila ovat tehneet paljon töitä Turvantalon perusparannuksen hyväksi. Heidän apunaan on ollut joukko pääosin talkootyötä tekeviä lammilaisia henkilöitä. Heitä on mukana kiinteistötyöryhmässä, joka kunnostaa taloa ammattijohdon alaisuudessa. Tiedotustyöryhmä pohtii parannuksia nettisivuille sekä valmistelee markkinointia ja tiedottamista. Oma työryhmänsä on hoitamassa keittiön varustetason parantamista ja toiminnallisuuden lisäämistä. Lisäksi juhlatoimikunta on ottanut valmisteluvastuun talon omista tilaisuuksista.

Kevään aikana on mm. maalattu seinäpintoja sisustussuunnittelija Eila Virran 1980-luvun loppupuolella tekemän, alkuperäisen suunnitelman mukaisesti, sekä tehty joitakin rakenteellisia korjauksia yläkerran juhla- ja keittiötiloissa sekä alakerran yhdistystilassa. Hämeenlinnan kaupungin ja yhtiön välisellä kauppakirjalla siirtyivät myös Lammin entisen kunnantalon valtuustosalin pöydät ja tuolit Turvantalon käyttöön. Niillä on nyt kalustettu yläkerran kahvio-/kokoustila. Lisäksi vanhoja kokouspöytiä on alakerran yhdistystilassa. Vanhoja huonekaluja on saatu Turvantalon käyttöön myös HAMK Evon yksiköltä ja Lammin Säästöpankilta.

Keittiö on kokenut suurimmat muutokset. Tiloja on järjestetty toiminnallisesti uudelleen. Varustetasoa on nostettu ammattikäyttöön sopivilla koneilla, samoin astioita, laseja ja tarjoiluvälineitä on lisätty ja uusittu. Nyt tilat antavat mahdollisuuden ruoan valmistamiseen, säilytykseen ja näyttävään esillepanoon.

Samanaikaisesti on Turvantalon nettisivuja paranneltu niin, että esim. tilojen varaaminen käy kätevästi sitä kautta. Nettisivuilla kannattaa tutustua myös Matti Siivosen näyttävään kuvagalleriaan, joka löytyy kohdan ESITTELY alapalkista.

Turvantaloon voi tutustua paikan päällä Pellavamarkkinapäivänä 16.6.2012, jolloin talossa on avoimet ovet klo 10-14. Samalla voi keskustella vaikkapa uudesta osakeannista, jonka yhtiö on päättänyt järjestää.

Turvantalosta on valmistumassa myös esite, jota on Pellavamarkkinapäivästä lähtien saatavana eri asiointipisteistä Lammin keskustassa.

HELENA HIRVINIEMI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti