torstai 7. kesäkuuta 2012


Turvantalolle oma blogisivusto

Turvantalon kotisivuille on nyt avattu oma paikkansa blogeille. Kirjoituksilla on tarkoitus elävöittää sivuja, koska blogeissa on mahdollisuus kertoa tapahtumista, tuoda esiin mukavia muistikuvia paikasta sekä kirjoittaa esiin mielenkiintoisia yksityiskohtia talon historiasta.

Turvantalossa maaliskuussa 2012 käydyn kulttuurikeskustelun yhteydessä mm. EU-parlamentaarikko Sirpa Pietikäinen korosti, että paikallinen identiteetti rakentuu kokemuksiin, tarinoihin ja paikkoihin. Aloitteen blogisivuston avaamisesta teki Turvantalon tiedotustyöryhmän jäsen Timo Kärkkäinen, joka on ollut keskeisesti rakentamassa myös talon nettisivuja.

Jos olet kiinnostunut kirjoittamaan tähän aihepiiriin sopivan blogin, ota yhteyttä Helena Hirviniemeen, p. 0500 482 474 tai helena.hirviniemi@aina.net.

Helena Hirviniemi

2 kommenttia:

 1. Hei,

  Onnea Turvan talolle uudesta blogista, kuinka satuinkaan eksymään tänne juuri tänään! ;)

  Turvan talo on maakunnallisesti arvokasta rakennusperintöä, sillä se on listattu Hämeen liiton "Rakennettu Häme" -teoksessa. Turvasta sanotaan näin: "1930-luvulla tiilestä rakennettu entinen suojelukuntatalo Turvala sijoittuu arkkitehtuuriltaan 20-luvun klassismin ja 30-luvun funktionalismin välimaastoon."

  Lammin rakennusinventointi (Hämeen ympäristökeskus 2002) luonnehtii taloa näin: "Turvan talon klassistinen tiiliarkkitehtuuri ilmentää 1930-luvun laitos- ja opetusrakennuksissa käytettyä rakennustapaa. Suojeluskuntataloksi rakennettu Turvan talo on merkittävä julkinen kokoontumisrakennus sekä arkkitehtonisesti vaalimisen arvoinen tiilirakennus."

  Näin tosiaan!

  terveisin Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu, kommentistasi. Annoit samalla käyttöömme hyvää täsmätietoa Turvantalosta. Tervetuloa tutustumaan taloon vaikkapa Pellavamarkkinapäivänä 16.6.2012, jolloin talossa on avoimet ovet klo 10-14. Terv. Helena

   Poista