maanantai 22. kesäkuuta 2015

Toimintaa Turvantalon hyväksi

Lammin Laulu ja Laulupoppoo pitivät perinteisen yhteiskonsertin Turvantalossa lauantaina 11.4.2015. Tilaisuuden tuotto lahjoitettiin Turvantalon hyväksi. Myös konsertissa säestäjänä toiminut pianisti Markku Helko lahjoitti oman esiintymispalkkionsa Turvantalolle.


Lammin Laulu, johtajana Saija Virta
Laulupoppoo, johtajana Reijo Mikkola

Reima Numminen, laulu ja Markku Helko, piano

Kevään viimeisen kokoontumiskerran jälkeen laulajilla on ollut tapana pitää myös päätöskaronkka. Tänä vuonna siihen oli kutsuttu laulajien puolisoiden lisäksi joitakin kutsuvieraita, koska samalla juhlistettiin puolisoni Reiman syntymäpäivää.

Kahvipöytä katettuna
Konsertin väliaikatarjoilu sisältyi lipun hintaan. Koska valmistin tarjottavat osin itse, valitsin kahvileiväksi gluteenittoman ja laktoosittoman kääretortun, jonka pystyi tekemään jo hyvissä ajoin ennen konserttia. Kotitekoisen pullan kahvipöytään leipoi Mirja Silpola. Tunnetusti hyvän makuinen gluteeniton LU:n vohveli toimi sopivasti lisukkeena. Kahvipöytä oli valmiiksi katettuna ennen konsertin alkua, ja kahvi valmistui keittimessä konsertin aikana.
Oman haasteensa toi salin järjestelyjen muuttaminen karonkkaan sopivaksi. Saliin täytyi siirtää pöydät 100 hengelle. Pöydät olivat tosin laitettu nostovalmiuteen näyttämölle, josta ne siirtyivät ripeästi juhlasalin puolelle. Olin varannut pöytiin kertakäyttökaitaliinaa, mikä oli nopea ja helppo rullata pöytien koriteeksi.

Turvantalolla on runsaasti kauniita lasisia tuikkualusia, joita voi käyttää myös yhden kukan alustana. Valmistin niitä pöytien koristeeksi 30 kpl. Kukkana oli iso päivänkakkara. Kukkien valinnoilla voikin helposti vaikuttaa pöytien näyttävyyteen vuodenajan mukaan.
Juustopöytä rakentui
näyttämön reunalle.
Turvantalon oivalliset kylmäkoneet mahdollistivat sen, että tarjolle tulevat ruoat voi asetella tarjoiluvadeille jo etukäteen. Niinpä myös karonkan tarjoilut olivat valmiina varsin nopeasti. Juomat saatiin sopivasti esille lasipöydän päälle.

Jälkiruokana tarjottu juustopöytä rakentui tällä kertaa näyttämön reunalle. Tämä helpotti keittiöhenkilökuntaa, sillä vieraiden nauttiessa juustoja ja viinejä keittiössä ja ravintolatilan puolella pystyttiin rauhassa siistimään ruokapöytä ja siihen kuuluvat astiat pois.

Näin Turvantalo tarjosi sopivat puitteet itse konsertille, mutta myös vapaamuotoisemmalle karonkalle. Ja tuntui, että väki viihtyi.

MARJA NUMMINEN                              Kuvat: Päivi Laaksovirta   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti