torstai 26. maaliskuuta 2015

Kirje sieltä jostain ja Lottien kertomaa ...

Sunnuntaina 15.3.2015 Turvantalo täyttyi ääriään myöten harmonikkamusiikin ystävistä. Eläkeliiton Lammin yhdistys järjesti dramatisoidun harmonikkakonsertin, jossa esiintyi jyväskyläläinen Harmonikkaorkesteri Jyväs-Hanurit yhdessä näyttelijälaulaja Tarja Matilaisen kanssa.

Konserttikokonaisuus oli Jyväs-Hanureitten 25-vuotisjuhlakonsertti, jonka ohjelmisto koostuu sota-ajan musiikista sekä monologiosuuksista. Niiden pohjana ovat autenttiset lottien kertomukset rintamakomennukselta.

Jyväs-Hanurit ja Tarja Matilainen. Kuvat: Matti Siivonen

Konsertti pyörähti käyntiin mahtipontisesti Muistoja pohjolasta kappaleen sävelin. Ohjelmistossa kuultiin parisenkymmentä tuttua kappaletta kuten Äänisen aallot ja Säkkijärven polkka sekä yleisön suosikiksi noussut Eldankajärven jää.  Tarja Matilaisen esittämät kirjeet ja kertomukset rintamalta saivat yleisön ajoittain herkistymään, vaikka huumori ja rakkaus välittyivätkin kertomuksista vahvana elementtinä.¨

Orkesterin puvustus lottapukuineen ja sotilasasuineen herätti ihastusta yleisössä. Väliajan kahvipöytäkin oli koristeltu sota-ajan henkeen puusuksineen, pakkeineen ja kenttäpulloineen. Sokeria kahviinsa sai ottaa ajan hengen mukaisesti tuokkosesta ja Tuulosrievä oli leiponut kunnon pullapitkot konserttiväelle tarjottavaksi.

Konsertin esiintyjät olivat erittäin iloisia huomatessaan, että lammilaiset olivat kiinnostuneet konsertista ja tulleet sankoin joukoin kuuntelemaan. Konsertin lopuksi orkesteri sai kirvoitettua yleisön vielä raikuvaan yhteislauluun, ”väliaikaista kaikki on vaan…”
Väliaikakahvituskin sujui hyvin, vaikka konserttiyleisöä oli paljon.
 
ANNUKKA HELENIUS-LEHTONEN
Eläkeliitos Lammin yhdistyksen puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti