keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Hämeenlinnan kaupunginorkesterin soitinryhmä vieraili Lammilla

Hämeenlinnan kaupunginorkesterin soittajia vieraili ensimmäistä kertaa Lammin Turvantalossa 29.1.2013. Tällöin kaupunginorkesterin soitinryhmä esiintyi Lammin yläkouluikäisille koululaisille. Heitä oli Turvantalon juhlasalissa paikalla noin 150, mukana 8. luokkien oma musiikkiryhmä. 

Kaupunginorkesterin soitinryhmä esitti argentiinalaisen tangosäveltäjän Astor Piazzollan suosituimpia ja myös harvinaisempia tangoja, kaikkiaan 12 teosta.

- Ohjelmisto oli oppilaskuulijoita ajatellen valittu melodiseksi ja kuulijaystävälliseksi, totesi konserttia Lammille järjestämässä ollut kaupunginorkesterin intendentti Markku Jokinen.


Soittajia oli viisi. Solistista harmonikkaa soitti Reijo Ahonen Sibelius-Opistosta. Hän on mm. Kööpenhaminan kansainvälisen harmonikkakilpailun voittaja. Muut soittajat olivat Markku Jokinen, 1. viulu, Linda Suolahti, 2. viulu, Aino-Maija Riutamaa de Mata, sello ja Tuomas Ertz, kontrabasso.

Kaupunginorkesterin intendentin Markku Jokisen mukaan tavoitteena oli aloittaa yhteistyö Lammin suuntaan niin, että tällä kertaa kartoitettiin olosuhteet pienemmällä kokoonpanolla ja jatkossa liikutaan isomman soittajiston voimin.

- Vierailun perimmäinen ja pitkän aikavälin tarkoitus oli niin ikään saada nuorista koululaisista lisää konserteissa kävijöitä Hämeenlinnan alueen konsertteihin, kertoi intendentti Markku Jokinen.

Hakkalan koulun rehtori Kyllikki Vilkuna kiitti Hämeenlinnan kaupunginorkesterin soitinryhmää onnistuneesta vierailusta Lammilla ja nimenomaan koululaisille suunnatusta konsertista. Samalla hän kiitti myös Lammin Turvantalo Oy:tä tilajärjestelyistä.

Tällaiset tapahtumat tuovat aina kaivattua piristystä ihan tavalliseen arkipäivään. Näitä hetkiä voisi olla tarjolla aika ajoin!

HELENA HIRVINIEMI


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti