maanantai 3. syyskuuta 2012

Onnistunut osakasilta Turvantalossa

Turvantalon ensimmäinen osakasilta 1.9.2012 kokosi yhteen yli sata henkeä. Ilta koettiin hyvin onnistuneeksi ja tunnelma oli välittömän yhteisöllinen.

Ilta rakentui vahvasti Turvantalon historiatiedon ja nykytilanteen kuvauksen ympärille. Asiapitoisen osuuden katkaisi sopivalla tavalla musiikkiesitykset, joista vastasivat nuorten esiintyjien lisäksi myös kokeneemmat laulajat.

Tilaisuuden aloittivat huilistit Noora Karjalainen ja Ulla-Maria Pöyhtäri esittäen alkusoiton oopperasta Carmen sekä kansansävelmiä huilulle. Avaussanoissaan Lammin Turvantalo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Virtanen toi julki tyytyväisyytensä siitä, että kutsu oli kuultu ja sitä oli noudatettu. Samalla hän kertoi Turvantalon toiminnallisesta puolesta ja talkoohenkilöiden osuudesta tilojen kunnostamisessa. Kaisu Koskuen esille tuoman historiatiedon jälkeen lammilainen Laulupoppoo esitti laulut Synnyinseutu ja Kulkiessani vainiolla sekä vähän myöhemmin Lammin kotiseutulaulun ja Suomen Laulun.

Tapahtumien kulun aina itsenäisen Lammin ajoilta tähän päivään asti esitti yhtiön hallituksen jäsen Timo Myyryläinen. Hänen puheenvuoronsa oli otsikoitu Miten tähän on tultu? Ennen väliaikaa saatiin kuulla vielä musikaalisävelmiä Jenni Arponen esittämänä. Häntä säesti Riikka Lehtomaa.

Melkoinen puheensorina kävi väliaikatarjoilujen aikana. Ihmiset nauttivat pöydän antimia ja vaihtoivat ajatuksia tuttujensa kanssa. Viimeistään tässä vaiheessa tuntui siltä, että kaikki viihtyivät tilaisuudessa.

Oman osuutensa illan antiin toi vielä Eero Pöyhtärin julkistama Turvantalon logo, joka tästä eteenpäin tulee esiin symboloimaan lammilaisten yhteiseksi olohuoneeksi nimettyä paikkaa. Logoa on esitelty myös Turvantalon nettisivuilla kohdassa Uutiset.

Illan lopuksi soi kutsuvasti Aki Kaivolan haitari ja musiikin tahdissa sai tanssahdella, jos mieli teki kokeilla Turvantalon tanssilattian liukkautta. Hyvältä tuntui sekin ja eräältä tanssiparilta tuli harras toive päästä jatkamaan näissä merkeissä oikein vanhanajan tansseissa.

Turvantalon vapaaehtoisista koottu juhlatoimikunta oli tehnyt parastaan. Heille kaikille kuuluu kiitos tästä illasta!

HELENA HIRVINIEMI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti