keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Kesän avaus Turvantalolla

Kesäkuun ensimmäinen viikonloppu on ylioppilaiden ja koulunsa päättäneiden juhlapäivä, mutta myös virallinen alkusoitto kesälle. Toukotyöt pelloilla on saatu tehtyä, mutta vielä eivät muut työntäyteisen vuodenajan kiireet sanele tekemisiä. Hyvä päivä juhlia ja toivottaa tuleva kesä tervetulleeksi!

Kutsuin sata ystävää ja työkaveria juhlimaan alkavaa kesää Turvantalolle. Koska kaikki kutsutut työskentelivät maatalouden parissa, tilausta juhlaan ennen kesän tiukkaa työrupeamaa oli. Illan kulku oli rento ja epävirallinen. Tervetulotoivotusten jälkeen söimme kalakeittoa ja nautimme kahvit. Sata henkeä mahtui istumaan Turvantalon saliin mainiosti. Myös talon värit ja sisustus toimivat loistavasti alkukesän luonnon vihreyden kanssa. Olin hyvin tyytyväinen juhlatilan tunnelmaan ja tyyliin. Ruokailun jälkeen oli aika nostella muutama pöytä sivuun tanssilattian tieltä. Juhlimme aamuyöhön tanssien ja nauttien alkukesän yöstä.

Ilta vilahti ohitse liian nopeasti. Kommelluksilta vältyttiin, siitä kiitos loistaville apumiehille! Talon varustelutaso osoittautui toimivaksi, kaikki löytyi paikan päältä. Alkuilta oli kolea ja sateinen, ilma kirkastui vasta yötä kohden. Turvantalon sisätilat kuitenkin mahdollistivat ihmisten seurustelun orkesterinkin soittaessa, eikä kylmästä illasta näin ollen ollut huolta. Juhlien emäntänä olin hyvin tyytyväinen iltaan, eikä mikään järjestelyissä jäänyt mietityttämään. Kiitän reippaita juhlijoita ja kaikkia minua järjestelykaaoksessa auttaneita. Ja kuten vieraatkin toivoivat: kesän avaus juhlista täytyy tehdä perinne!

HANNA JÄRVINEN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti