sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Kesäasukkaita kirkkopyhäkahvilla Turvantalossa

Lammin kaunis harmaakivikirkko on saanut jo pitkään kutsua alueen kesäasukkaita yhteisen kirkkopyhän viettoon. Tapa juontaa juurensa 1970-luvulta, jolloin yhteiset kirkkokahvit alkoivat Lammin seurakunnan toimintana. Tuolloin asiasta tehtiin seurakuntia koskeva yhteinen päätös Hollolan rovastikunnassa ja kirkkopyhää vietettiin seurakunnissa perinteisesti heinäkuun toisena sunnuntaina.

Kirkkopyhän järjestelyissä on 1980 alkaen ollut mukana myös Lammin kunta. Lisäksi  kylätoimikunnat, paikkakunnalla toimivat järjestöt ja seurat sekä erilaiset hankkeet ovat vuosien mittaan antaneet oman panoksensa tilaisuuden järjestelyissä.

Tänä vuonna kesäasukkaiden kirkkopyhää vietettiin Lammin seurakunnan kutsusta sunnuntaina 15. heinäkuuta. Jumalanpalveluksen jälkeen kirkkokahvit tarjottiin Turvantalossa Lammin seurakunnan vapaaehtoistyöntekijöiden toimesta yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Samalla kahvivieraille kerrottiin Turvantalon siirtymisestä paikalliseen omistukseen. Lammin Turvantalo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Virtanen esitteli talossa tehtyjä perusparannuksia ja kalustehankintoja. Samalla hän toi esiin myös yhtiön uuden osakeannin, joka on parhaillaan menossa.

Tilaisuus oli tunnelmaltaan kesäisen leppoisa. Järjestäjien puolesta siihen osallistuivat myös kirkkoherra Heli Ulvinen, kappalainen  Kalle Roine sekä Lammin kunnan ent. hallintojohtaja Helena Hirviniemi. Aikoinaan pitkään Lammin kunnanhallituksen puheenjohtajana toiminut Sirkka Välivehmas oli myös mukana ja tapasi tilaisuudessa monia tuttuja kesäasukkaita.

HELENA HIRVINIEMI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti