sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Vieraita seniorilounaalla Turvantalosa


Lammin seudun kansalliset seniorit ry oli kutsunut Asikkalan kansallisen senioriyhdistyksen edustajia vierailulle Lammille kuukausikokoukseensa 10.12.2014.

Päivän ohjelmaan kuului ensin tutustuminen Lammin kirkkoon, jossa kotiseutuneuvos Kaisu Koskue kertoi Lammin kirkon historiasta. Sen jälkeen kirkkoherra Heli Ulvinen ja kanttori Hanna-Leena Anttonen pitivät yhteisen hartaushetken. Jouluisen kertomuksen jälkeen laulettiin myös yhdessä.

Kahden yhdistyksen seniorit tapasivat sen jälkeen Turvantalossa, jossa nautittiin Tuuloksen pitäjänkokki Tarja Miettisen valmistama joululounas ja laulettiin joululauluja lammilaisen Markku Helkon säestyksellä.

Melkoinen puheensorina saatiinkin aikaiseksi, kun kaikkiaan yli 70 seniori-ikään ehtinyttä vaihtoi ajatuksia senioritoiminnasta Lammin seudulla ja Asikkalassa. Monissa pöydissä muisteltiin myös menneitten vuosien jouluja ja kotona valmistettuja perinteisiä jouluruokia.

Vierailu päättyi yhdessä laulettuun joulun ajan klassikkoon Maa on niin kaunis. Viini-lehden juhlanumerossa Jaakko Heinimäki tosin kertoo, että tämä vanha sleesialainen sävelmä ei varsinaisesti ole joululaulu vaan pyhiinvaeltajien matkalaulu. Hän jatkaa: ”Jouluun siinä viittaa vain kolmannen säkeistön maininta enkeleistä, jotka lauloivat paimenille.” Mutta ”sielusta sieluhun kaiku soi” ilmauksessa on aina ollut hänen mielestään jotain pyhää. Siihen on helppo yhtyä.

HELENA HIRVINIEMI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti