maanantai 8. joulukuuta 2014

Piispantarkastuksen päätösjuhla Turvantalossa

Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo seurueineen vieraili piispantarkastuksen merkeissä Lammin seurakunnassa 21. – 23.11.2014. 

Vierailu päättyi su 23.11. lounastilaisuuteen ja päiväjuhlaan Turvantalossa, jonne juhlaväki saapui piispan toimittamasta messusta Lammin kirkossa. Lounaalle ja juhlaan osallistui noin 100 henkeä.
 
                                                                                                                      
Lounaalla nautittiin Pitopalvelu Kaisa Rekolan valmistamaa herkullista lohikeittoa ja jälkiruokana leivoskahvit. Lounaalla oli mahdollisuus tukea Lammin seurakunnan nimikkolähettien Teija ja Raimo Laineen työtä Senegalissa.
Juhlan ohjelma lounaan jälkeen alkoi yhteisellä virrellä 178. Tämän jälkeen musisointia jatkoi Laulupoppoo. He esittivät kolme herkkää kappaletta, joista keskimmäisenä Lammin Kotiseutulaulu. Kiitossanat juhlassa lausui seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja Anja Huostila.                                                                                                                      

Päiväkerholaiset olivat viikkojen ajan kerhoissa valmistautuneet juhlaan kertomalla ja piirtämällä ajatuksiaan ja mielikuviaan seurakunnasta, papista, piispantarkastuksesta ja piispasta. Nämä heidän terveisensä toivat juhlaan seurakunnan lastenohjaajat. Lasten kommentit saivat juhlaväessä useaan kertaan hymyn kasvoille ja ilmoille iloisia naurunpyrskähdyksiä.
                                                                                                           


Nuorten tervehdys juhlassa oli seurakunnan nuorisotyönohjaajan johdolla toteutettu pantomiimiesitys hyvän ja pahan taistelusta päättyen Raamatun tekstiin Jumalan rakkaudesta, jota hän on erityisesti osoittanut meille ihmisille lähettämällä oman Poikansa
maailmaan meidän syntiemme sovitukseksi.
Ennen juhlan päättävää yhdessä laulettua virttä 130 juhlaväki sai kuulla niin piispan kuin hänen seurueeseensa kuuluneen lääninrovasti Tapani Vanhasen ajatuksia ja kokemuksia Lammista ja Lammin seurakunnasta; monia hyviä, kannustavia sanoja ja siunauksen toivotuksia.

Turvantalo tarjosi hienot puitteet Lammin seurakunnan piispantarkastuksen päätösjuhlalle.

Lammin seurakunnan kirkkoherra HELI ULVINEN
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti