keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Lammilaisille Vuoden kotiseututeko-kunniamaininta

Hämeen Sanomat uutisoi Hämeenlinna-Seuran 23.4.2013 myöntämistä huomionosoituksista. Vuoden Kotiseututeko-palkinto on myönnetty tänä vuonna Sibeliuksen syntymäkaupunki-säätiön johtajalle Erkki Korhoselle. Seuran hallitus kiittää häntä Hämeenlinnan kulttuuri- ja erityisesti musiikkielämää monipuolisesti vireyttävästä toiminnasta.

Samalla Hämeenlinna-Seura on myöntänyt Vuoden kotiseututeko-kunniamaininnan lammilaisille. Perusteluina mainintaan, että lammilaiset ovat ansiokkaalla yhteistoiminnalla hankkineet perinteikkään entisen suojeluskuntatalon, Turvantalon, takaisin paikalliseen omistukseen ja käyttöön. Lisäksi tuodaan esiin, että "lammilaisten toimijoiden perustama osakeyhtiö Lammin Turvantalo Oy osti talon Hämeenlinnan kaupungilta vuonna 2011. Hankkeen hyväksi tehty päättäväinen työ kuvastaa Hämeenlinna-Seuran hallituksen mukaan kotiseutuhengen voimaa yhteiseen päämäärään pyrittäessä".

Lammilaiset ottavat huomionosoituksen kiitollisina vastaan. Turvantalon siirtyminen paikalliseen omistukseen on koettu Lammilla erityisen myönteisenä asiana. Niinpä talon kunnostuspuuhiin on saatu monia taitavia talkoolaisia mukaan. Työtä tehdään useissa, vapaaehtoisista henkilöistä kootuissa ryhmissä.

Juuri yhdessä tekemisen halu ja voima on lisännyt voimakkaasti yhteisöllisyyttä ja se näkyy Turvantalon tämän päivän toiminnassa. Tämä on osaltaan nostanut esiin ja voimistanut lammilaisten kotiseuturakkautta omaa asuinpaikkaa kohtaan.

Turvantalosta on muodostunut toimiva ja viihtyisä juhla-, kokous-, konsertti- ja koulutuspaikka. Eri tilojen käyttöaste on saatu kasvuun, joka samalla vahvistaa toiminnan taloudellista pohjaa.

HELENA HIRVINIEMI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti