keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Lammin Soittokunnan 40-vuotiskonsertti Turvantalossa su 28.10.2012

Soittokunta juhlisti 40-vuotista yhtäjaksoista toimintaansa juhlakonsertilla. Ohjelmisto käsitti musiikkia eri vuosikymmeniltä. Yleisöä oli kertynyt Turvantalon saliin lähes 100 henkeä.

Soittokuntaa johti sen pitkäaikainen johtaja Veikko Rasta. Osansa johtamisesta hoitivat soittokunnan aikaisemmat johtajat Raimo Ollinkangas ja Juha Vaso, joka toimi myös tilaisuuden juontajana.

Vakinaisten soittajien kanssa oli esiintymässä soittokunnan entisiä soittajia sekä lähiseudun soittajakumppaneita.
 
 
Tilaisuuteen liittyi myös Suojeluskunnan soittokunnalta peräisin olevien vanhojen torvien ja nuottien luovutus Turvantalon salin uuteen vitriiniin. Turvantalossa toiminut Lammin Suojeluskunta lahjoitti ennen järjestön lakkautamista 05.11.1944 soittokuntansa torvet ja nuotit Lammin Torvisoittokunnalle.

Konsertin yhteydessä järjestetyssä luovutustilaisuudessa Lammin Soittokunta palautti jäljellä olevat kolme torvea ja kaksi käsinkirjoittettua pellavakantista nuottikirjaa lähtökohtaansa Turvantaloon, niiden palveltua 68 vuotta Lammilla toimineita puhallinmusiikin harrastajia. Aineiston oli vitriiniin näytteille asetellut taiteilija Eero Pöyhtäri. Soittokunta oli pystyttänyt vitriiniin toiseen puoliskoon valokuvanäyttelyn menneiltä vuosikymmeniltään.
 

 
Lammin Soittokunnan puolesta luovutuksen suorittivat Jaakko Rautavirta ja Jukka Hanhisalo. Lammin Turvantalo Oy:n hallituksen jäsenet Marjatta Rahkio ja Timo Myyryläinen ottivat luovutuksen vastaan sekä paljastivat vitriinin yhdessä luovuttajien kanssa trumpettien fanfaarin kaikuessa.

JAAKKO RAUTAVIRTA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti