tiistai 17. huhtikuuta 2018

"Kaikukohon laulu" Lammin Turvantalossa 7.4.2018Hämeenkosken mieskuoro konsertoi Lammin Turvantalossa toisena pääsiäispäivänä 2.4.2018. Juhlasali täyttyi sopivasti innostuneesta yleisöstä, joka saikin kuulla ja kokea mukavan rentouttavan musiikillisen kokonaisuuden.

Kuoro on toiminut jo yli 20 vuotta ja siinä laulaa parisenkymmentä miestä, lähinnä Hämeenkoskelta, Hollolasta, Asikkalasta ja Lahdesta. Kuoroa johtaa Simo Taipalus, lähtöisin pohjanmaalta, mutta Hämeeseen kotiutunut. Konsertin juonsi ansiokkaasti Mauri Heino.

 
 
Mieskuoron osuus käsitti ensimmäisen puoliajan osuudessa laulut: Lähde, Tyttö kuin kansanlaulu, Hae pois vain sormukses, Minä katson tätä maata ja Sulle kauneimmat lauluni laulan.

 
 
 
 
 
 
Mieskuoron matkassa olivat myös Retro Tytöt, rennosti tunnelmallisia säveliä tulkitsevat naiset, Heli Jokivuori ja Johanna Huovinen. Heidän lauluosuutensa käsitti laulut:
Niin paljon kuuluu rakkauteen, Alla venäläisen kuun, Puhelinlangat laulaa, Suklaa sydän ja Pikku-pikku bikinissä.

 
 
 


Väliaikakahvit myytiin ja tarjottiin Turvantalo Oy:n hyväksi. Vapaaehtoistyönä valmistetut leivonnaiset maistuivat kahvikupposen kanssa. Samalla sai vaihtaa jo kokemuksiaan konsertista, ja paljon kiitosta kuultiin.

Konsertin toinen osuus muodostui Operettivalssisikermän lisäksi lauluista Onnelliset, Huoleton reissumies, Joki virtaa, Jazz-tyttö, Täysi kuu ja En päivääkään vaihtaisi pois. Sitten pääsikin yleisö mukaan laulamaan ja kappaleeksi oli valittu onnistuneesti Käyn ahon laitaa. Sen osasivat melkein kaikki!

 
Kuvat: Helena ja Pauli Hirviniemi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Konsertin viimeisenä lauluna kuultiin Kosken valssi. Sen on kansansävelmän pohjalta kirjoittanut talteen ja sanoittanut monelle tuttu hämeenkoskelainen musiikkimies Kalevi Koskinen. Sovituksen on tehnyt Mikko Kalliomaa. Oli kaunista kuultavaa!
HELENA HIRVINIEMI 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti